سازه سبک و مدرن ال اس افlsf

ال اس اف (LSF) چیست؟

سازه سبک و مدرن ال اس افlsf

سازه های فولادی سبک گالوانیزه که بصورت مدولار هستند و به اختصار به آن سیستم  LSF Lightweight Steel Framing سازه‌ های فولادی سبک گفته می شود. ال اس اف به‌ عنوان سازه ‌ای پیش ‌ساخته، روش نوینی است که نیاز بشر را به ساخت سریع سازه ‌های مقاوم و مقرون ‌به‌ صرفه برطرف کرده است. علم و تکنولوژی به دنبال کشف و ابداع روش های نوین در صنعت ساخت ‌و ساز است. این میل به رشد موجب شده بناها سبک تر و با سرعت بالای بیشتری ساخته شوند.

چرا ال اس اف

ال اس اف (LSF) به سازه های فولادی سبک شده گفته می شود.در این روش، اسکلت ساختمان، به وسیله ورق های کم ضخامت فولادی  گالوانیزه ساخته می شود.

سازه سبک و مدرن ال اس افlsf

ساختار اسکلت فلزی سبک( LSF ال اس اف ) بر اساس افزایش تعداد اجزای باربر سیستم باربری سازه شکل گرفته است. اسکلت اصلی سازه LFS ترکیبی از اجزای فولاد گالوانیزه نورد سرد شده است. در این سازه از پروفیل های C ، U و Z استفاده می شود که توسط پیچ و مهره یا پیچ های سر ویفر (خود حفاری) به یکدیگرمتصل می‌شوند.

سازه سبک ال اس اف LSF روشی مدرن برای ساخت سریع و ایمن انواع بنا می‌باشد که در سطح جهانی استفاده می گردد. در شرکت ال اس اف ساز، سازه ال اس اف LSF به روش نیوزلندی و با استفاده از تکنولوژی Framecad طراحی و تولید می گردند.

در واقع ورق های  گالونیزه سرد نورد شده  با استفاده از دستگاه رول فورمینگ مخصوص به صورت پروفیل  شکل دهی می شوند که با اسمبل شدن این پروفیل ها اجزاء اصلی سازه یا همان پانل های ال اس افی تشکیل می گردد. پانل های ال اس افlsf در محل احداث سازه، روی هم نصب و در نهایت اسکلت اولیه ایجاد می‌شود.

در سازه مدرن ال اس اف lsf از پشم شیشه برای دیوارها و ساندویچ پانل برای پوشش سقف جهت عایق بندی سازه استفاده می شود.

از ویژگی‌های چشمگیر این روش مدرن ساختمانی، اجرای سریع، وزن کمتر سازه، مقاومت  هشت ریشتری در برابر زلزله و بلایای طبیعی است.

سیستم ساخت قاب سبک فولادی LSF (Lightweight Steel Framing) ال اس اف برای اجرای ساختمان‌ (حداکثر تا ۵ طبقه) استفاده می‌شود و مورد تأیید مهندسین عمران در کشورهای توسعه ‌یافته و سازمان نظام مهندسی ایران است.

گفتنی است استفاده از عایق‌های حرارتی، روطوبتی و صوتی مدرن در این روش ساختمانی، ال اس اف را در صدر سازه‌های ساختمانی مناسب برای مناطق خاص با اقلیم‌های متنوع آب و هوایی قرار داده است.

برتری سازه سبک ال اس اف LSF در کنار ساخت سریع و مقاومت بسیار بالا در برابر زلزله ، دارای ویژگی هایی چون : سازگاری با محیط زیست ،عدم استفاده از مصالح تر و صرفه جویی در مصرف آب، قابلیت بازیافت سازه وافزایش پایایی و ماندگاری ساختمان(lsf به سازه صد ساله معروف است)، و کاهش هزینه ساخت معروف است.

از طرف دیگر این روش ساختمانی مشکل کمبود مسکن و انواع ابنیه در سطح جهان را برطرف می کند سازه LSF با تولید انبوه ساختمان ها ،اثر بسیار قابل توجهی ا در انبوه سازی داشته است.

اتصالات ال اس اف LSF

همانطور که اشاره شد ال اس اف سازه از پیش ساخته شده است که برای او‌لین بار در امریکا در سال 1850 ساخته شد. این سازه تا سال 1964 پیشرفت چندانی نداشت تا اینکه استاندارد ها و قوانین آن پایه ریزی شد.

این سازه نوین درکارخانه‌ تولید وبعد از ارسال به محل نصب، توسط پیچ های سر مته‌ایی، بولت ها و به یکدیگر متصل می شوند. بد نیست بدانید که این ورق های گالوانیزه با ضخامت ها و پهنا های متفاوتی بسته به نوع ساختمانی که قرار است احداث گردد تولید می شود. ال اس اف جایگزین بسیار قابل قبولی برای ساختمان های بتنی و شیوه های سنتی ساختمان می باشد.

 

سازه سبک و مدرن ال اس افlsf

اجرای سازه های ال اس اف

در این روش طرح اولیه که در آن مقاومت های بادی و زمین لرزه و ضخامت ستون ها و تیر قید شده، به همراه ماکتی از ساختمان، طراحی و ساخته می شود. در این طرح، اتصالات  وتاسیسات ساختمان در نظر گرفته می شود. در گام بعدی روال کاری به پی ریزی و اسکلت سازی می رسد. پس از پی ریزی دیوارهای ساختمان به شکل تو خالی احداث می شوند. داخل این فضاهای تو خالی را می توان با بتن سبک پر کرد که عایق مناسبی برای انرژی و صدا است. در مراحل بعدی پوشش های خارجی و داخلی سقف و تاسیسات برقی، مکانیکی، درب و پنجره نصب می گردد .

استاندارد های پیاده سازی lsf

در سال 1939 با دقت به تحقیقاتی که در دانشگاه کرنل رخ داد نخستین استاندارد اولیه با حمایت AISI به ثبت رسید. امروزه به جهت کیفیت قابل قبولی که ساخت و انتشار ال اس اف ها وجود دارد.در سال‌های گذشته استفاده از بنا های کم وزن، که پرکاربرد‎‌ترین  آن سازه فولادی LSF است، رشد قابل توجهی داشته است.به نظر می آید که‌این پیشرفت در آینده‌ای بسیار نزدیک سرعت بیش‌تری خواهد گرفت.

مقاطع فولادی جدار نازک

مقاطع فولادی جدار نازک اساسا یک مجموعه مقاطع فلزی سرد نورد شده هستند. در ساخت و ساز این مقاطع، از ورقه‌های فولادی نازک و فرمول Roll Forming استفاده می شود. دیگر بخش‌های سازه نیز از پروفیل‌های سرد تشکیل‌شده‌اند که‌این پروفیل‌ها را با کاشی، رنگ، سنگ، pvc و مواد دیگر در پباده سازی نمای ساختمان از خارج نما، پوشش می دهند. از داخل ساختمان نیز تفاوتی میان ساختمانی که با ال اس اف تشکیل‌شده و ساختمانی که به شیوه معمول و سنتی تاسیس شده است نیست. درضمن از عایق‌های صوتی و حرارتی خیلی قوی در درون دیوار به کارگیری میگردد تا از هدر رفت انرژی، که بحران بزرگی در ساختمان‌های دیگر میباشد، پرهیز گردد.

پروسه اجرای بنا ال اس اف

بخش عمده فعالیت یعنی حدود 70 درصد بوسیله شرکت ساخته می گردد.در آغاز پایه یا فونداسیون به طور نواری یا بزرگ کار گذاشته می شود.بعد از آن داخل آن پیچ های انتظار به طور میلگردی یا عصایی در فاصله های معلوم کار گذاشته می شود. شالوده بایستی به گونه ای پباده سازی شود که کل فشار های وارده را به طریق درستی منتقل نماید. طبعا اندازه پایه به نوع و طول ساختمان و مقدار فشار وارده و گنجایش خاک بستگی دارد.

طبق محاسبه های صورت گرفته به وسیله کارشناسان و متخصصان به جهت سبک وزن بودن بنا، در ساختمان های کوچک مرتبه و تک طبقه، نیازی به اساس ریزی پی ساختمان نیست. .

شرکتال اس اف ساز پیشرو در زمینه سازه های سبک ال اس اف با استفاده از کارشناسان مجرب در امر مشاوره، ساخت، اضافه بنا، انبوه سازی و ویلا سازی خدمت رسان شماست.

جهت کسب اطلاعات بیشتر ازطریق تلفن های تماس و یا شبکه های اجتماعی با ما در تماس باشید….